PROCES MARKETINŠKIH
ISTRAŽIVANJA

7 koraka za kvalitetno sprovođenje onlajn panel istraživanja tržišta i ispitivanja javnog mnjenja

Marketinško istraživanje predstavlja proces koji ima sedam koraka i svaki od tih koraka zaheva znanje i iskustvo, kako bi dobijeni rezultati, uz pravilno interpretiranje, doprineli razvoju biznisa.

1. Definisanje marketinškog problema, postavljanje hipoteza i utvrđivanje jednog ili više ciljeva istraživanja.

U okviru prve faze utvrđuje se problem koji treba rešiti, to jest tačno odrediti šta će se istraživati i, u skladu sa tim, definišu se ciljevi istraživanja i postavljaju hipoteze. Na osnovu definisanih ciljeva, ustanove se potrebe za informacijama. U okviru ove faze se utvrđuje se metodološki okvir istraživanja – potvrđuje se odabir onlajn panel istraživanja kao adekvatne istraživačke metode.

2. Kreiranje upitnika

Dobar upitnik, kako kažu istraživači – radi. Nasuprot tome, manje dobri i loši upitnici i vodiči troše, pre svega, vaše vreme, ali i vreme vaših ispitanika. Za kreiranje dobrog upitnika potrebno je višegodišnje iskustvo istraživača. U ovom koraku istraživačkog procesa iskustvo konsultanta koji se dodeljuje svakom klijentu dolazi do izražaja. Konsultant će vam pomoći da odaberete odgovarajuće tipove pitanja i skala (od ponuđenih više od 40 različitih tipova pitanja i mnogo baterija pitanja) ali i stil i ton upitnika u zavisnosti od ciljne populacije koja je predmet vašeg istraživanja. U našoj bazi na zaštićenoj stranici kojoj naši klijenti imaju pristup pronaći ćete i više od 50 različitih predefinisanih upitnika koji vam mogu biti inspiracija za svako novo marketinško istraživanje.

3. Kreiranje uzorka istraživanja

Uzorkovanje je jedna od ključnih i kritičnih faza procesa marketinškog istraživanja. Dobar uzorak obezbeđuje tačne i pouzdane podatke o posmatranoj populaciji. Marketinško istraživanje možemo sprovesti na nacionalno reprezentativnom uzorku ili na nekom specifičnom i jedinstvenom segmentu populacije. O svakom učesniku u bazi ispitanika onlajn panela postoje brojne standardne i nestandardne socio-demografske informacije, kao i pregled mnogobrojnih stavova koje oslikavaju njegov životni stil. Na osnovu odgovora na više od 70 predefinisanih pitanja kreiramo željeni uzorak potreban za sprovođenje našeg istraživanja.

4. Prikupljanje podataka kroz onlajn panel

Prikupljanje podataka kroz Plum Mark onlajn panel je brzo i jednostavno. VIše od 96.000 panelista u Srbiji su raspoloženi da u kratkom roku od nekoliko dana daju odgovore na pitanja iz vašeg upitnika. Osim u Srbiji, onlajn anketu možemo sprovesti još u 150 zemalja sveta.

5. Obrada podataka

Prikupljene podatke moramo proveriti, očistiti i uneti u softver za obradu podataka. Rezultat čišćenja i obrade podataka je čista baza spremna za analizu i grafičku interpretaciju dobijenih rezultata.

6. Analiza prečišćenih podataka

Analizom podataka pretvaramo ih u korisne informacije. Dokazujemo ili opovrgavamo hipoteze. Analiza podataka se obično vrši uz pomoć softvera koji koriste različite statističke metode i tehnike ili druge načine generisanja informacija. Generišemo barove i pite koje ćemo uvrstiti u izveštaj marketinškog istraživanja i pišemo najvažnije zaključke.

7. Interpretacija i prezentacija rezultata istraživanja

Grafičkom interpretacijom rezultata završava se proces onlajn marketinškog istraživanja. Izveštaji su jasni, pregledni i lepi, u korporativnim bojama klijenta. Za nas u Plum Mark suština je najbitnija, ali je i forma i dizajn jednako važna.

Pokrenite istraživanje! Da li želite da vam pošaljemo ponudu? Popunite formu

Želite da testirate Plum Mark platformu? Popunite formu